vad_gor_en_revisorsassistent

Vad gör en revisorsassistent? – Möt Lovisa Tolander

Tydliga karriärvägar och goda utvecklingsmöjligheter att bli auktoriserad revisor var viktiga faktorer för Lovisa Tolander när hon valde anställningen som revisorsassistent hos Moore Allegretto.

I lite mer än ett år har Lovisa jobbat som revisorsassistent hos Moore Allegretto. När hon lämnade studielivet var det viktigt för henne att hitta en bra arbetsgivare som bryr sig om sina anställda.

– Hos Moore Allegretto finns det en bra ledning, stor valfrihet, flexibilitet och en bra arbetsmiljö med många härliga kollegor. De är också duktiga på att ta hand om sina anställda med roliga resor och gemensamma aktiviteter, säger Lovisa.

En vanlig dag som revisorsassistent

Som revisorsassistent är det viktigt för Lovisa att göra sina kunder nöjda, genom att leverera och utföra sitt jobb på ett korrekt och bra sätt. Hon behöver vara behjälplig och ha ett lösningsorienterat mindset för att lösa kundens problem. Såhär kan en vanlig dag som revisorsassistent se ut:

  • Lovisa börjar jobbet vid 8.30, läser mejlen och planerar dagens arbete.
  • Oftast sitter Lovisa sedan och reviderar självständigt på kontoret.
  • Ibland är hon ute hos kund med påskrivande revisor som också är ansvarig för uppdraget.

Tydliga karriärvägar

Det som fick Lovisa att välja just Moore Allegretto som arbetsgivare var att det är en mellanstor byrå med tydliga karriärvägar och bra stöttning för den som vill framåt.

– Som ny fick jag en fadder som gav mig ett bra stöd i början. Jag har även en coach som jag har flera avstämningsmöten med per år. Tillsammans planerar vi min utbildning, och annat rörande jobbet som mina kommande utvecklingssteg. De peppar en att bli auktoriserad revisor, vilket är målet för mig, berättar Lovisa.

Det är också en stor fördel att ha så många auktoriserade revisorer nära, då det innebär att det finns mycket kunskap på kontoret. Det finns alltid någon som kan svara på frågor och funderingar.

När Lovisa inte jobbar gillar hon att träna, läsa böcker och umgås med sin familj. Under högsäsong blir det extra viktigt med flexibiliteten att planera sin egen tid för att få en bra balans mellan jobb och fritid.

Avslutningsvis är hennes bästa smultronställe runt kontoret på Söder, Årstaviken, som ligger på gångavstånd från kontoret och förgyller arbetsdagarna. Som till och med ger en liten sjöglimt från kontoret.

Vill du också jobba som revisorsassistent? Se våra lediga tjänster här.