Specifikationerna för de nya växtbaserade banden är exakt desamma som för dess läderremmar. De kommer att vara lika – eller ännu mer – hållbara, resistenta mot vatten, resistenta mot UV-strålar och så vidare. Greubel Forsey försäkrar oss att utseendet och känslan kommer att vara absolut samma som läderremmen, och även lämplig att använda med vikspännen.

Greubel Forsey lämnar dig inget val
Nu är Greubel Forsey inte först med att komma med ett alternativ till läderremmar. Märken som IWC, Cartier, Breitling och Ulysse Nardin till exempel började också använda remmar gjorda av alternativa material. Till skillnad från Greubel Forsey erbjuder dessa märken också fortfarande läderremmar. Beslutet att bara erbjuda dessa växtbaserade remmar betyder en sak: de måste helt enkelt vara minst lika bra som sina motsvarigheter i äkta läder. Som nämnts ovan hävdar Greubel Forsey att så verkligen är fallet.

”Det tekniska erbjudandet för växtbaserade remmar är moget, och våra kunder är av naturen framåtblickande och välkomnande av innovation. Vi vill vara i linje med deras världsvision och vi är glada över att skriva ett nytt kapitel om ansvarsfullt och hållbart högt -slut urtillverkning” säger Antonio Calce, VD och styrelseledamot.
rolex
Jag gillar innovation när det kommer till material som används för klockor kopior, inklusive de för remmar. Gör det någon skillnad? Tja, du och jag vet båda svaret på den här frågan. Med det mycket begränsade produktionsantalet för Greubel Forsey är det främst ett sätt att öka medvetenheten. Det är något jag applåderar. Men inte bara det, utan det visar också att tekniken är redo att erbjuda dig ett lika – om inte bättre – kvalitetsalternativ för läder.

Biprodukt
Att använda (växtbaserade) alternativ till läder är ett bra första steg, missförstå mig inte. Men det finns ett antal saker som skulle vara mer störande, enligt min mening. Tänk om de stora grupperna övergav läderremmar eller åtminstone sina exotiska remmar? Då skulle du inte lämna folk något annat val än att välja ett alternativ till läder (naturligtvis kan de fortfarande gå till en tredje part för en läderrem). Och, jag hör dig, det finns redan skydd på plats för att skydda djur, såsom CITES-certifikatet som krävs för exotiska läderremmar.

Men det där CITES-certifikatet betyder ingenting när det kommer till omständigheterna under vilka dessa djur har fötts upp. Bara det faktum att det finns speciella gårdar för krokodiler och alligatorer för lädret, gör att man undrar om det är något vi borde önska oss. Åtminstone med vadband är lädret en biprodukt. Man kan också säga att det är ett slöseri att inte använda huden när det är en biprodukt. Jag kommer mer än gärna gå på fulla växtbaserade remmar om de har en ersättning för exotiska skinn också.

Hur som helst, jag är allt för att öka medvetenheten kring detta ämne. Jag har inte det slutgiltiga svaret eller några visdomsord, och jag känner att det också är något man måste bestämma sig för själv. Men det skadar inte att människor är medvetna om vilken typ av material eller produkter som används för deras varor, inklusive klockor kopior tag heuer. Först då kan man fatta ett välinformerat beslut.

Är du redo att börja växtbaserat?
Tidigare var jag inte det största fan av kalvläderband med krokodiltryck eller ådring. Inte bara för att det låtsades vara något det inte är, utan också för att skillnaden i estetik var för stor. Jag kan inte föreställa mig att någon med modern teknik inte kan komma på en växtbaserad rem med en ordentlig alligator, hornback eller stingrockimitation, till exempel (kalla det ”hyllningsläder”). Jag ser fram emot att se och prova de nya växtbaserade banden. Och när de kommer på en cool alligatorlook, skriv ner mig för en.

Dela:

Share on facebook
Share on linkedin